diumenge, 26 d’abril del 2009

Llenguatge audiovisual i exercici.

Bé! EL que ve a continuació hauria d'haver estat editat abans del vídeo educatiu però com que totes ja en sabeu crea un no crec que sigui un problema ;-)

Avui ho explicaré agafant un exemple de vídeo des del youtube però a casa podeu importar perfectament amb un vídeo vostre gravat i utilitzaré el programa windows movie maker. Recordeu que sempre heu de fer les entrades des del mozilla firefox i no des de l'explorer.

Comencem!!

Entrar al movie maker i des de una altra pestanya obrir el youtube i escollir un video.
Instal·lar el video downlaodhelper.net

Afegir el video al firefox -> instal·lar ara -> reiniciar firefox -> reinicia i tancar la finestra petita que apareix sense tocar res.
Anar al youtube, escollir un vídeo i clicar al dibuix del downlaodhelper (le stres boles de colors que donen voltes) -> dowlaod -> i guardar a on volem. Es guardarà en format "flv", l'haurem de canviar de format per poder llegir-lo amb qualsevol programa.

Eines -> dowlaodhepler -> preference -> conversion -> clicar a conversion enabled -> (instal·lació) si no estas registrat -> d'acord.
Clicar el dibuix de les tres boletes amb boto dret del ratolí -> convert videos, s'obra un quadre de dialèg i busquemel video guardat. L'obrim i apareix un quadre on podem modificar el format -> en aquest cas escollim "WMV" ( windows media video) -> d'acord.
tornem a clicar sobre l'icono de les tres boletes -> converter queue ( per veure el procés )

Obrim el programa WMM (windows movie maker) :

inicio -> multimedia -> windows movie maker
Importar video -> escollir el video i importar
ara ja podem treballar sobre el video i per fer-ho tenim dues possbilitats:

a) per quadradets -> la manera més fàcil però no gaire precisa.

Arrossegar els videos als quadrats grans, els qudrats petits sereixen per posar transicions o efectes de videos -> ver transiciones o ver efectos de video ( a la columna de la esquerra de la pantalla).

b) mostrant l'escala de temps -> una mica més complicat però més precís.

es pot modificar la talla (retallar) del vídeo per arribar a la màxima precisió volguda però també es po modificar la velocitat dels efectes. Per posar algun efecte o alguna transició les hem d'arrossegar des de la part esquerra de la pantalla fins a la barra de vídeo.

Doncs ja esta! ja sabeu els passos més bàsics per descargar un video del youtube i modificar-lo una miqueta, però no us passeu gaire amb els efectes que a vegades per la gent que mira el video cansa una mica, jejeje.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada