dilluns, 9 de març del 2009

audacity, el programa del so.



Hola a tothom!
Després de molts dies sense poder escriure per aquí degut a raons famíliars, torno per explicar-vos una part del funcionament d'un dels nombrosos programes per millorar el so: Audacity.




Primer, obrim el programa Audacity i gravem el text o la frase apretant el boto rodó vermell de gravar. Anem a fitxer i ho guardem a exportar com a WAV.

per començar a treballar amb la nostra gravació, anem a fitxer -> obre i escollim el so. La nostra gravació apareixera a la pantalla. Podem afegir un altra tros anan a projecte -> importar àudio.

Per amplificar:
Selecionem el tros desitjat i tot seguit efecte -> amplifica -> i en el quadrat que surti, seleccionem el volum que volem.

Per seleccionar la part desitjada:
Selecionar amb el cursor el tros per borrar i anar a edita -> retalla

Per posar la segona veu a darrere de la primer, cliquem sobre el botó "<->" i moure on desitjat.
Després es pot rectificar el montatge "apurant" les retallades o superposant una veu sobre l'altra com volem. Si volem afinar encara més, podem cliquar sobre el dibuix de la lupa per fer la pista d'àudio més grossa i poder retallar al màxim i fer una seqüencia més precisa.

Per guardar el montatge final anem a fitxer -> exportar com a WAV i ho guardem al lloc o a la carpeta que ens agradi més.

Doncs aquí teniu el primer procés del programa audacity i quan l'Anna m'expliqui la segona part continuaré a explicar-vos cosetes.
Fins llavors us desitjo una bona setmana. ;-)


1 comentari: