diumenge, 24 de maig del 2009

Ànims

Hola noies!

Doncs aquí us deixo un petit missatge d'ànims ja que entrem en la recta final. Només queden tres dies de classe i després estarem totes tancades a estudiar així que no us desanimeu i penseu que el temps passa molt ràpid. Sembla que faci 4 dies que tot va començar i ja estem acabant el primer any, hem conegut gent nova, hem fet amistats i hem viscut experiències noves.

així que us desitjo que vagin molt bé els exàmens i si ja no ens veiem tan aquests dies, us desitjo un bon estiu a totes. Molta sort!!!!!

L'audiovisual, només per entretenir?

Aquí us faré un petit resum en el que consistia el nostre treball.

Com diu el títol, trobem cada vegada més l'us dels vídeos a les aules i els nens han d'acostumar-se a fer-los servir com a recursos complementaris.Diapositiva 2


Vam començar fent un resum del capítol 8 del llibre " las nuevas tecnologías aplicadas a la educación"que ens parla que el vídeo esta cada cop més utilitzat i que sempre va acompanyat per altres suports digitals. els mestres han tenir un mínim de coneixements i han tenir uns objectius clars en quan l'utilització del vídeo. Aquest també transmet informació, continguts i ajuda els nens ha tenir més motivació i superar problemes com en le moment d'exposar el treball a tota la classe. també donem les pautes que hauríem de seguir per crear un vídeo a nivell d'organització, de realització i d'editatge.
Avui tenim moltes webs on trobem vídeos però a nivell educatiu estan molt limitats ja ue la majoria són complicats de veure i altres no són exactament educatius, molts són programes de televisió com el nacional geografic per tan, és important sempre tenir un control sobre els vídeos que proposem. Seguit, vam fer una comparació sobre els avantatges i els inconvenients dels DVD i dels VHS.
Hem parlat també del edu3.cat, un portal de ràdio i televisió educatiu, desenvolupa per la Corporació Catalana de ràdio i televisió per tal d fomentar les noves tecnologies i impulsar l'ús de la televisió i la ràdio com a eina d'educació socialDiapositiva 7.
Hem introduit i explicat també el que era el youtube, les seves funcions i com buscar vídeos des de aquesta web i hem proposat i explicat com crear un compte per cadascú pogui penjar els seus vídeos o compartir amb altres usuaris els vídeos preferits. Per acabar, vam fer un petit pas per els stop motion que són uns encadenaments de fotografies fetes amb un objecte, persona o plastilina ( els més freqüents) que quan s'ajunten, donen una sensació de moviment com si fos una imatge gravada amb vídeo.

doncs aquí teniu un petit resum del que va ser el nostre treball, però si voleu més informació, mireu el terball penjat al blink, és molt interessant i tindreu els links dels stop motion.

Jclic, com penjar un projecte a la web?

Primer hem de crear un applet, és una aplicació que permet visualitzar un arxiu des d'una pàgina web i sense haver de tenir el programa específic d'aquell arxiu. Per exemple el Jclic. Si pengem un applet del Jclic a una pàgina web, el podem veure des de qualsevol ordinador sense que aquests tinguin instal·lat el Jclic.

per poder penjar el projecte a la web:
Jclic author-> obrir projecte-> eines-> crear una pàgina web

canviar el nom del projecte per una pàgina web com index.htm o altre però sempre acabat amb ".htm" i tot sense accents, espai i tot en minúscules.

Podem escollir també si el volem per tota la pàgina o reduït i canviar el color quan és dimensions específiques-> acceptar
- guardar a la mateixa carpeta on esta el projecte-> desa
surt veure el navegador?-> si
run-> s'obrirà el projecte des de una pàgina web.

per penjar-ho al blog i deixar que ho vegi mes gent:

entrar al compte Gmail -> llocs web o (site) -> crea un lloc

ja esta ara totes a penjar un projecte, anims.

Jclic. L'aprenentatge amb l'ordenador.

Per aquest tema, utilitzarem el jclic així que si no el teniu descarregat, us animo a fer-ho ja que us serà molt útil per el futur. És un programa que cada vegada s'utilitza més a les aules i que podria tenir una part de funció com la del mestre però hem de recordar que en cap cas hauria de ser un mètode per passar el temps o remplaçar la feina no organitzada d'un mestre.

Quan obrim el programa jclic, seleccionem l'idioma i després anem a la biblioteca d'activitats -> cerca activitats
-> engega'l ( applet) -> sense necessitat de tenir el programa instal·lat -> run
Des de allà controlarem totes les activitats que podem utilitzar des de la sopa de lletres, les matemàtiques, les relacions, els puzzles i molts coses més.
el botons:
< > : serveixen per passar d'activitat a activitat
C>: per reiniciar
Jclic: per tornar al menú

és important que l'evolució i el resultat estigui avaluat també per el mestre per veure on estan els problemes que tenen els nens.

com descarregar-ho des de casa?

http://clic.xtec.cat/ca/jclic/index.htm

després ens posem a la rodona de dalt que posa jclic -> descàrrega i instal·lació -> i anar seguint les instruccions.

quan ja ho tenim descarregat i volem crear una activitat:
author-> run -> idioma -> acceptar
anem a fitxer -> nou projecte -> posem el nom del projecte -> d'acord
sempre els hem de guardar en la mateixa carpeta, tan les imatges com els projectes per tal que no hi hagi problemes
i ho guardem a :
C:/Archivos de programa/jclic/projects/(i el nom del projecte)

seguit anem a la mediateca -> carregar tots els recursos que farem servir ( dibuix a la dreta com un cub trencat)
Ara anem a activitats -> icona esquerra a dalt -> s'obra un quadre amb tipus d'ctivitats -> posar el nom a l'activitat -> d'acord
Opcions: només tocar l'apartat Botons -> ajuda-> i escoliir mostra aquest missatge o mostra solució
finestra: per canviar el color de fons general i el de l'activitat
missatges: descripció de l'activitat Ex: relaciona (han de ser missatges curts i precisos.
Es pot escollir tres tipus de missatges: - introducció
- felicitació
- torna a provar
plafó A ( canvis a la primera quadrícula): podem fer els quadrats més amples i més grans, la primera quadrícula seria on posaríem el color i la segona per posar el nom del color. ( per posar el color, fem clic sobre el quadrat-> estil-> color de fondo-> escollir color-> d'acord i anem repetin amb els altres). EPr defecte, l'ordenador ja relaciona la paraula amb el color.
plafó B ( canvis a la segona quadrícula): fem igual però posem el nom del color.

Ja esta, ara ja sabeu crear activitats al jclic així que animeu-vos però recordeu que és un programa dedicat als nens així que no us vicieu gaire,jejejeje.