dimarts, 24 de març del 2009

Bloc de notes "notebook"

Hola totes, Aquí torno després de molts dies sense escriure però suposo que moltes aneu igual d'atavalades que jo,jejeje.
Avui explicaré rapidament com crear un bloc de notes i poder utilitza-ho des de qualsevol ordenador.
Primer, heu de conectar-vos a la pàgina www.google.com/notebook i allà crear un bloc de notes posan-hi el nom que desitgeu.
Segon, heu de seleccionar el tros volgut o el link de la pàgina si la voleu sencera i amb el botó dret cap a notebook.
Apareix un quadre amb la informació seleccionada i cliquem al botó "clip", apareix llavors la selecció al notebook.
Podeu posar un comentari per saber quin link és o de quin tema es tracta la selecció i també podeu crear una etiqueta ->afegeix etiqueta, per ordenar tot per tema.
Bueno aquí teniu, espero que us pogui ajudar en algun moment, ja em direu......

dilluns, 9 de març del 2009

audacity, el programa del so.



Hola a tothom!
Després de molts dies sense poder escriure per aquí degut a raons famíliars, torno per explicar-vos una part del funcionament d'un dels nombrosos programes per millorar el so: Audacity.




Primer, obrim el programa Audacity i gravem el text o la frase apretant el boto rodó vermell de gravar. Anem a fitxer i ho guardem a exportar com a WAV.

per començar a treballar amb la nostra gravació, anem a fitxer -> obre i escollim el so. La nostra gravació apareixera a la pantalla. Podem afegir un altra tros anan a projecte -> importar àudio.

Per amplificar:
Selecionem el tros desitjat i tot seguit efecte -> amplifica -> i en el quadrat que surti, seleccionem el volum que volem.

Per seleccionar la part desitjada:
Selecionar amb el cursor el tros per borrar i anar a edita -> retalla

Per posar la segona veu a darrere de la primer, cliquem sobre el botó "<->" i moure on desitjat.
Després es pot rectificar el montatge "apurant" les retallades o superposant una veu sobre l'altra com volem. Si volem afinar encara més, podem cliquar sobre el dibuix de la lupa per fer la pista d'àudio més grossa i poder retallar al màxim i fer una seqüencia més precisa.

Per guardar el montatge final anem a fitxer -> exportar com a WAV i ho guardem al lloc o a la carpeta que ens agradi més.

Doncs aquí teniu el primer procés del programa audacity i quan l'Anna m'expliqui la segona part continuaré a explicar-vos cosetes.
Fins llavors us desitjo una bona setmana. ;-)