dijous, 26 de febrer del 2009

digitalització



I aquí va la primera foto digitalitzada.

com digitalitzar una foto?

Doncs molt fàcil, primer hem de fer una foto és clar. Després la guardem a l'ordenador i obrim el programa Gimp (gratuït per internet).

Anem a l'apartat Archivo-> Abrir i busquem la nostra foto.

Quan estigui oberta la podem retocar de diferentes maneres però avui només hem retocat el tamany.

Per aixó, cal anar a Imagen -> Escalar la imagen; des de allà hem de tenir cura que el dibuixet de la cadena no estigui trencat per tal de poder canviar el tamany de l'amplada i altura a la vegada sinó la imatge podria sortir desformada.
Per tenir un tamany correcte per el blog, avui hem escalat la nostra foto a 150X200 pixels.
Cadascú és lliure i pot canviar el tamany segons el que creu més adient per el seu blog.
Després d'obtenir el tamany desitjat, guardem la foto a Archivo -> Guardar como; li podem posar un nom i després fer un clic a sobre de guardar. Quan la imatge estigui guardada, apareixera una pantalla en la que podrem perfeccionar la qüalitat de la imatge i guardar-la.

Per acabar, si volem integrar la foto, simplement haurem de conectar-nos al nostre blog personal i a l'apartat enviament de missatges -> crea; cliquem al icono d'afegir una imatge , busquem la foto transformada que haviem guardat anteriorment i la seleccionem.
Ja es pot escriure el missatge si és desitjat, publicar-lo i tot apareixerà al blog.

dimarts, 24 de febrer del 2009

Iniciació

Avui m'he iniciat!!!jejeje. Després d'1h de "mousejar" i teclejar ;-) ja he aconseguit crear el principi del meu primer blog,jejeje.
Per sort coneixo algú que em fara classes de repas, oi Anna? jejeje